Cele 4 reguli esențiale pentru un antrenament eficient în sala de fitness

Obținerea corpului la care visezi presupune determinare și rigurozitate în respectarea unui program de antrenament, dar și a unui plan de nutriție. Chiar dacă ai un antrenor personal care-ți monitorizează performanțele, pentru a te asigura că vei avea parte de un antrenament eficient în sala de fitness, ai grijă să respecți fiecare dintre următoarele 4 reguli:

Bea 2 litri de apă pe zi!

Esențială și pentru buna desfășurare a tuturor proceselor metabolice din organismul uman, apa trebuie să devină aliatul tău dacă vrei să ai parte de cele mai bune rezultate în urma efortului depus la sala de fitness. Fie că faci exerciții cardio, un antrenament funcțional sau un antrenament de grup, dacă vrei ca efortul pe care îl depui să fie eficient și să genereze rezultate, este extrem de important să te hidratezi corespunzător și să bei minim 2 litri de apă pe zi. Asigură-te că vei bea apă atât înainte să începi antrenamentul, cât și în timpul și după finalizarea acestuia. În caz contrar, deficitul de hidratare va cauza scăderea nivelul de energie din corpul tău și, mai mult decât atât, va putea declanșa apariția unei febre musculare intense din cauza lipsei nivelului optim de hidratare din țesuturile musculare.

Nu sări peste mese!

Chiar dacă obiectivul tău este scăderea în greutate și urmezi un program de slăbit, nerespectarea unui regim alimentar construit corect pe 3 mese principale și două gustări va minimiza eficiența antrenamentelor din sala de fitness. Așadar, asigură-te că inclusiv dacă ai un antrenament de slăbit dimineața vei lua totuși micul dejun, iar după finalizarea orei de la sala de fitness te vei bucura și de o gustare. De asemenea, dacă simți nevoia să updatezi regimul alimentar pe care îl urmezi momentan, nu ezita să soliciți antrenorului tău încă o ședință de consultanță în nutriție. Este foarte important să simți că organismul tău reacționează bine atât la antrenamentele pe care le faci, cât și la schema de alimentație pe care o abordezi.

Focusează-ți gândurile asupra rezultatului pe care vrei să-l atingi!

Dacă ai un antrenor personal și vei respecta cu perseverență sfaturile sale, rezultatele nu vor întârzia să apară, dar pentru că drumul spre corpul perfect nu este unul ușor, ai grijă să îți menții motivația și mindset-ul pe obiectivul tău. În timpul antrenamentelor de la sala de fitness, ai grijă să execuți exercițiile corect și axează-ți mintea doar pe ceea ce faci. Astfel, vei reuși să obții eficiența maximă în cadrul antrenamentului ceea ce înseamnă că vei avea atinge un echilibru între timpul și efortul depus și rezultatele pe care le vei atinge.

Alege metoda de antrenament care ți se potrivește cel mai bine!

Înainte de a te înscrie într-un club de fitness, asigură-te că știi ce obiective ai. Ulterior, asigură-te că îți alegi un antrenor personal cu care să te bucuri de compatibilitate din punctul de vedere al comunicării pentru că în acest fel nu vei avea probleme de relaționare cu el și vei avea încredere să îi spui mereu ceea ce gândești. Dacă vei merge pe varianta de colaborare cu un antrenor personal, atunci vei avea parte de customizarea antrenamentelor în funcție de obiectivele tale, dar și de diversificarea constantă a exercițiilor din timpul antrenamentelor și automat de o eficientizare a efortului investit pe durata orei de la sala de fitness.

Related Posts

Leave a comment