Obiceiuri care îţi ruinează încercarea de a avea un stil de viaţă sănătos!

Untitled-1

Aşa cum bine ştim, pierderea în greutate este pentru mulţi dintre noi un chin! Chiar dacă încercăm să avem un stil de viaţă sănătos, o dietă personalizată şi să mergem regulat la sală, tot ne este aproape imposibil să pierdem din kilogramele în plus. Din păcate, mulţi dintre noi nu ştim că, deşi facem toate aceste lucruri, organismul nostru poate opune rezistenţă din varii motive.

Obezitatea este una dintre problemele secolului nostru. Tot mai mulţi adulţi, dar şi copii sunt graşi sau chiar obezi. Deşi aceste cuvinte sunt dure, exprimă, din păcate, realitatea în care trăim. Tot mai mulţi dintre noi oferă din ce în ce mai puţină atenţie felului în care arată şi chiar sănătăţii proprii.

Cel mai importat lucru pe care trebuie să îl ştim este acela că, nu aspectul fizic contează atât de mult, cât sănătatea. Cu cât avem mai multe kilograme în plus, cu atât există riscuri mai mari să ne îmbolnăvim. Persoanele supraponderale sunt predispuse cu o mai mare uşurinţă la: diabet, boli cardiovasculare,  migrene, stări de anxietate, oboseală ş.a.

Iată câteva lucruri pe care ar trebuie să le ştim atunci când ne dorim să începem un program personalizat de slăbit:

1. Ai grijă la ce mănânci!

Mulţi dintre noi cred că, dacă mâncăm numai salate, fructe şi legume vom reuşi să pierdem în greutate. Nu este chiar aşa! Pentru a ajunge la kilogramele dorite, trebuie să avem o dietă personalizată, care să conţină alimente necesare organismului nostru. Cantitatea a ceea ce mâncăm este şi ea extrem de importantă, dar şi orele la care mâncăm. Corpul nostru are nevoie şi de proteine, şi de grăsimi, şi de carbohidraţi,chiar şi de zahăr, nu doar de vitamine, pe care le găsim, în principiu, în legume, fructe şi salate. Tocmai de aceea, avem nevoie de un plan de nutriţie, care să se potrivească nevoilor noastre.

2. Stilul de viață

A pierde în greutate înseamnă mult mai mult decât a ţine o dietă şi a avea grijă la ce şi cât mâncăm. Odihna este încă un element foarte importat în acest proces. Somnul ne ajută în procesul de slăbit. Este indicat să reuşim să oferim organismului nostru cele 8 ore de somn pe noapte. Asta ne va ajuta să slăbim, dar şi să avem o stare de bine întreaga zi. Intervalul orar cel mai potrivit ar fi între orele 23:00-00:00 şi 07:00-08:00. Mai multe studii au arătat că între aceste ore, corpul nostru reuşeşte să se odihnească cel mai bine şi să-şi încarce bateriile pentru o nouă zi.

3. Exerciţiile fizice!

Sportul este unul dintre elementele cheie, atunci când ne dorim să pierdem în greutate! Este foarte important să facem cel puţin 30 de minute de mişcare în fiecare zi. Asta ne va ajuta nu doar să slăbim, ci şi să ne simţim energici şi plini de viaţă.

4. Consumul de apă!

Apa este poate unul dintre cele mai importante elemente în procesul de slăbire. Organismul uman conţine peste 60% apă şi, tocmai de aceea, trebuie să bem peste 2 lintri de lichide pe fiecare zi. Există diferite procedee prin care putem face băutul apei mai plăcut. Putem alege să punem câte 2-3 felii fe lamâie sau castravete în paharul cu apă sau putem face limonadă cu mentă, cu fructe de pădure sau chiar citronadă. Fiecare dintre noi poate alege, în funcţie de gusturi.

O altă variantă ar fi ceaiurile, pe care le putem bea dimineaţa, în cursul zile sau chiar seara, când putem opta, de exemplu, pentru un ceai care să ne ajute la digestie sau unul de calmare, pentru un somn mai profund şi plăcut.

5. Stabileşte-ţi obiective realistice!

Nu îţi traumatiza corpul şi nu te axa foarte mult pe pierderea în greutate. Ideea este să îţi schimbi stilul de viaţă: să mănânci sănătos, să bei mai multe luchide, să dormi 8 ore pe noapte, să faci exerciţii fizice şi nu să ţii tot felul de diete, care te vor ajuta să slăbeşti pe termen scurt. Ne dorim rezultate pe termen lung şi trebuie să ne stabilim obiective concrete, realizabile!

Cu toţii ştim că nu este uşor să pierdem în greutate! Este un process lung şi anevoios, însă cu voinţă, totul este posibil!

Noi îţi venim în ajutor cu programe personalizate atât de nutriţie, cât şi de fitness. Te aşteptam în sala de sport, unde poţi beneficia de toate sfaturile şi atenţia instructorilor nostri de fitness.

Asta nu este tot! Dacă ai un program încărcat şi nu reuşeşti să ajungi la sală, poţi achiziţiona unul dintre programele noastre online, pe care le găseşti pe platforma https://alexanderflorescu.ro/.

Nu lasa pe mâine ce poţi face chiar azi!

 

Related Posts

Leave a comment